8 Mayıs 2011 Pazar

forza mersin ulannnn

sizin hiç yağmur yağdığı için okulunuz tatil oldu mu?

soğuk havanın karın ne olduğunu televizyondan izleyen bir genç nesil... güneyli olmanın verdiği canayakınlılık bir başka ifade katar ama suratlarına o güneyli çocukların. büyükşehirlerde ki hitap şekillerinin kente gelmesi bile converse modasının gelişi kadar gecikmelidir. bir yerlerde ağır abiler birbirlerini moruk diye çağırırken delikanlılığın kalesini koruyan yürekli kalecileri güneyliler olur hep. kardeş derler ama öle tehditkar değildir aslında, sevimlidir. bir şey mi oldu diye sorarlar. hayırdır derler.hayırı şeri bilirler. televizyon da yaşadığınız şehire rastlayamazsınız. ne haberlerde ne dizilerde bir sokağınızı bir çarşınızı göremezsiniz. aşk denen şeyin sadece istiklal caddesinde yaşanacağını düşünüp aşkın bile hakkını tam veremezsiniz.yakın kentlerin hava durumundan çıkarımlar yaparsınız hava sıcaklığı ile ilgili. ama sokağa çıkıp insanlarla oturdunuz mu da sanki tüm ülke o kadarcık sanarsınız. hem güneyli olmak biraz deniz fazlasıyla palmiye ve bikinili dolgun vücutlu genç bayanlar demektir.

siz hiç denizden çıkıp sahilde otururken yağan beş dakikalık kısa yağmurun altında öpüştünüz mü.

ve biz oralarda yaşarken aslında tam bilememişiz kıymetini şimdi anlıyorum. hele  bu gün sabah sabah oturup mersin in süper lige çıkışına 90 dakikalık tanıklığımda tam anladım. televizyonlarda görmek bu güne kadar bir kere adımızı söylememiş insanların ne kadar köklü bir şehir olduğumuzdan bahsetmelerini duymak...
ne oldu yarraklarım. düne kadar haritada yerimizi bilmiyordunuz birden ne oldu diyesim geliyor. ama nasıl mutluyum dostlar görmelisiniz beni. artık güneyin en dibinde sosyal olarak en karışık ve en eğlenceli yapıya sahip şehrin bir de süper lig de oynayan takımı oldu. mersinliler ne kadar sınır komşusu olsakta adanalılara da antalyalılarada fazla benzemeyiz. bu sebeple süper lig de ne yaparlar bilmem ama şunun garantisini verebilirim ki entersan bir kent profili ile karşılaşacaklar insanlar.
etrafı palmiyelerle dolu bir stadı olan
yemekleri ile saçma derecede bağımsız fakat leziz
denizi ve sahili ile en yakın rakibinin 3 puan önünde lider olan bir kent.
istanbul da yağmur altında maç oynanırken tribünlerini yarım kollu esmer abilerin dolduracağı bir takım.

sevgilim geldiğinden şu an için yazıya son vermem gerekiyor malum aşk beklemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder