25 Şubat 2011 Cuma

İNCİR REÇELİ GÜZELDİR

Geçen hafta iki tane film izledim sinemada. Birincisi o herkesin izlediği; şahane bir örgüye sahip olduğu söylenen; Aşk Tesadüfleri sever; ikincisi ise izleyen herkesin karnına yumruk gibi oturduğuna inandığım İncir Reçeli.
İki filmi kıyaslamadan çok iki film ile aslında güç dengelerini elinde tutan kalantor ve entelektüel sınıfın bize dayatmak istediği düşünce ilgilendirdi beni.
Aşk tesadüfleri sever de şapşahane harika bir adam portresi çizmiş yönetmen,senarist
her kimse. Böyle nasıl da milenyuma uygun bir erkek ama gidin görün. Erkek dediğin oradaki Mehmet Günsur’dur işte. Daha doğrusu olmamızın istendiği erkek demek daha uygun. Sinirleri alınmış hatta yeri geldiğinde anlayıştan içinde eski sevgilinin de olduğu grup seksi bile haklı görecek sebepler bulabilecek; öyle mükemmel ama öyle de yavşak. Suratına oturttuğu gülümsemesi ile hep pozitif toplum içinde o denli sevgilisinin gururunu okşayan, hayatını entelektüel çabalara adamış bir adam.
Bir fotoğraf makinesi yahut bir gitar bazen aşkın yerini alabilir. Çünkü aşk milenyumda entelektüel sınıfın ve sindirimi kuvvetli adamların işidir.
Sevgilisini kırmak ya da sevgilisine kızmak mı, saçmalıyorsun genç adam. Orda durmalısın. Sırf sevgilisi üzülmesin diye ölümü iç cebinde taşıyacak kadar Yeşilçam fırlaması bir piçten bahsediyoruz.
Tabi ki bu sevgilinize hep bağırın demek değil lan bu heyecanlanmayın. Bazen tabi ki anlayışlı olmak gerekir ama…
 Gelin şu amayı biraz açalım

Sevgilisinin bilgisayarında eski aşklarına dair bir şeyler bulan insanlar vardır elbet. Eskiden girilmiş ve teknolojinin yüzünüze vurduğu facebook hesapları, mektuplar şiirler… Sevdiği ama böle çok sevdiği fotoğraflar falan filan… Deklanşöre basanın ne önemi vardır ki fotoğraftır o. Kızmanız hiç de medeni değildir. Kızmayın sakın böyle şeylere üzülün bol bol onda bir sorun yok ama kızmayın.
Üzülmek size insan olduğunuzu hatırlatır kızmak ise insanlıktan çıkmanıza sebep olur.
2011 yılında yaşanan aşkların olmazsa olmazı midedir çünkü.
Sindirebilme işini kotaramayanlar milenyumda aşk yaşamamalıdırlar. Çünkü
modernleşmenin ilk kuralı hazmın kuvvetli olmasıdır. Evet doğru söylüyorsunuz onun yeni adı anlayıştır.
            İşte fark biraz burada ortaya çıkıyor. Öyle bir erkek olmamız isteniyor ki bizden kadınlara uygulanan o sistematik yıkıcı baskıyı yıkmaktan çok pozitif bir ayrımcılık bu istenen. Hissetmeyen üzülmeyen aşık olmanın bizatihi sonucu hassasiyetlerini bırakmış gece hayatı terminolojisi ile large erkek…
            Tabi bazen görüyoruz hatta yaşıyoruz hepimiz. Eski sevgilisinin t- shirtünü veren bir sevgiliniz olmadı mı hiç. O kıyafetle evin içinde gezmediniz mi hatta o kıyafetle sevgilinizin yatağına girmediniz mi?
Ha bu arada evet o yatak ta da zaten başkaları ile sevişmişti değil mi?
Pardon.

Ne yapalım yattığı yatağı evi mi yakalım dediğinizi duyar gibiyim a dostlar. Asla. Yoksa cinsel organını da çarşaf ipi ile dikmek gerekir. Olur mu tabi ki olmaz. Unutmayın ilişki öyle bir şeydir ki; canlı bir şeydir o. Böyle etli kanlı hisli bir şey. Beslenmesi gerekir onun. Bir sürü farklı damardan beslenmelidir. Ve eğer bir sürü damardan beslenebiliyorsa bir iki damardan kaynaklı sorunlar çok sorun olmazlar. Tek bir damarı tıkalı olan insanlar kalp krizi geçirmiyor mu diyorsunuz demi.
O da risk işte; ne yaparsın. mukadderat
Ama dediğim gibi bir sürü konuda sorunsuz ve iyi bir ilişki yaşayabiliyorsanız tabi ki bazı sizi üzen şeyleri büyütmemeniz lazım. Olması gereken kesinlikle budur.
Hem haklısınız hepimiz öğrenciyiz şunun şurasında yatak yakmak ta ne.

Anlayışlı olmak bir ilişkiyi yolunda tutan en önemli hassasiyettir. Bununla hiçbir sorunum yok. Ama algımızda yaratılan sapma ile anlayışlı olmak eyleminin içini her şeye sıradan muamelesi yapmayı yani hafif dümbüklüğü de doldurmak istiyorlar. Ve çizilen bu çerçeve dışına çıkan herkesi geri kafalılık sende herkes gibisincilikle damgalıyorlar. Oysa biz öyle öğrenmemiştik aşkı. Aşk dedin mi böyle fedakarlıklar gelmişti aklımıza. Bir şeylerden sırf birini mutlu edebilmek için vazgeçmek gerekmez miydi?
Öyle daha güzel değimliydi aslında ?

Artık sorunları çözmek için yapılan her tartışmayı kavga ve gürültüden ibaret sayan kızlarımız var ama. Onlarda haklılar gözlerimize sokulan bir Mehmet Günsur var sonuçta. Demek ki öylesi de varmış aşkın diye böylesini hor gördüler, bizim gibi olanlara burun kıvırdılar. İşte bu asıl sorun. Canınızı yakan şeyleri söylemek artık can sıkıcı bir durum gibi gösteriliyor. Mehmet Günsur olmamız isteniyor bizden. Hiçbir şeye üzülmeyen safi aşık adam. Yalan söylense vardır bir bildiği diyen, aldatılsa sonuçta o da insan onun da ihtiyaçları var diye kendini yatıştıran, kıskanma hissini duysa saçmalama oğlum geri kafalımısın sen diye öfkesini frenleyen… böyle olmazsak da daha olmamış muamelesi görüyoruz. ham ergen kişliği henüz oturmamış, fikirlerimiz daha çok değişecek ve bir gün olucaz… hassiktirin ulan.

O kadar çok alternatifimiz var ki çünkü. Sarışını esmeri kaslısı uzunu kısası…
Senden önce gördüğü zilyon tanesi var bir kere kafasında seninle kıyasladığı. Arkadaşlarının sevgilileri, erkek dostları… sürekli seni bir kıyas halindeler ve ondan dolayı ufacık bir hatan hemen diğer alternatife yönlenmelerine vesile olabilir. sonuçta unutma ki pussy choose demiş gavurlar. Ya da ben salladım kim bilir.
Bir tarafta da böyle çok acılı tutkulu seven bir adamın oynadığı İncir Reçeli var. Biraz parasız biraz başarısız Mehmet Günsur’ a göre çok çirkin, ve fazla alkolik. Muhtemelen dişleri de kendisinin.
Ama o da aşık işte hem de bana sorarsan ne aşk, seni bilmem.
Kızdığı zaman deprem gibi yıkan güldüğü zaman nehir gibi akan bir abimiz… kendini yiyip biterecek kadar aşık olmasına rağmen kıskançlık ve aşkı öyle bir gözlerini kör ediyor ki affedilmeyecek bir hata yapıyor. Kırıyor yıkıyor öldürüyor hatta. İnsan olmasından mütevekkil hata yapıyor. Hata bu adı üstünde. Duygularının esiri olup da hata yapan bir adam hiç bir bok duygusu olmayıp ta işin tırnak içinde şov kısmında olan pürüzsüz abimizden daha çok hak ediyor saygıyı. Bizi kışkırtan ne olursa olsun her zaman temkinli centilmen ve hazmı geniş adam olmalıyız biz. Bizden tam olarak istenen de bu içi boşaltımlı şekillendirilmiş yeni model erkek olmamız. Böylece kadınlar daha mutlu olacak. Hem biliyo rmusunuz aslında o en kolayı.
Bu sebeple İncir Reçeli elli küsür salonda varken aşk tesadüfleri sever hemen hemen her yerde.
Ey dostlar toplanıp incir reçeline gidelim hep beraber. Ve erkek olduğumuzu hatırlayalım. Öyle yavşak olmayacağımızı anlatalım insanlara. Her şeye şekil vermeye çalışan aç gözlü kalantor abi ablaların suratlarına tükürelim. Hep beraber hassiktir diyelim onlara. Hadi çıkaralım üstümüzdeki eski sevgiliye ait olan kıyafetleri, toplanalım sonra.
Aşkı sizden mi öğrenecez lan götler diyelim.

Hem sevgilimin de dediği gibi; incir reçeli güzeldir.

1 yorum:

  1. ... filmi izledim mi yaşadım mı bilmiyorum. şu an ki ruh halimi kelimelere dökmek imkansız...

    incir reçeli güzeldir. izleyin bu filmi, sonra...

    YanıtlaSil