10 Haziran 2014 Salı

Bayrak, Lice, Falan, Filan...

Bir süredir Lice'de bölge halkı devletin kolluk güçlerine karşı direniş içindelerdi.
Olayın sebebi Lice özelinde tüm bölge de inşaa edilmek istenen karakollar, kalekollar her ne zıkkımsa onlardı işte..
Halk bu karakolların yapılmasını istemiyor.
Neden istemiyor.
Çünkü uzun yıllar boyunca bölgede ki karakollarda insanlara türlü türlü işkenceler edildi.
Evlerinden alınıp karakollara götürülen insanların izlerine on yıllarca rastlanmadı.
Sonra bir gün baktık ki bölge de ki bir çok toplu mezarda kürt halkının gençlerinin çocuklarının kadınlarının kemikleri cesetleri bulundu.
Diyarbakır'daki insan hakları insiyatiflerinin çıkardığı Türkiye toplu mezar haritasına bakmanız kafidir.
Bir ülkenin toplu mezar haritası olmasına mı yoksa bu mezarların tamamının kürt coğrafyasına sığışmasına mı daha çok üzülmeli bilemiyorum.
Ama tabi bildiğim bişey var ki; susacak değiliz. Kürt, türk, alevi, ermeni,transeksüel, beşiktaş taraftarı...
Ezilen, hakkı yenen tüm kitlelerin derdi bizim derdimiz olacak. her toplumsal başkaldırı noktasında her sistem eleştirisi yapan insiyatifin yanında olacağızdır. Bu, insan olmanın onurudur.
Konuya ve neden halkın karakol istemediğine dönecek olursak eğer;devlet işgalci bir güç gibi gidip bu bölgeye kurduğu bu karakolları bir işkencehaneye bir ölüm odasına çevirmişti.
Ruhlarında kalplerinde bu çirkin ayıpları taşıyan ve unutmayan bölge halkı,karakollara karşı durdu. İstemedi.
Oğlunu bu karakollarda işkenceler ile öldüren devletin aba altından sopa göstermek amacı ile diktiği bu karakola taş atan direnen anaya terörist demek en kolayı.
Halbu ki baksak devlet aynı devlet.Zorba. Havaalanına Sabiha Gökçen, 3. Köprüye Yavuz'un adını veren devlet bu işte.
Ama biz dert bizimken nasıl dirençli ve kızgın oluyorsak dert başkasındayken de o kadar vurdumduymaz oluyoruz.
Yıllardır yaptığımız bu. Her sistemi, devleti, ve devletin baskıcı faşist diktasını eleştiren kürde terörist dedik. .
 Çocuk kaçırıyorlarmış diye yaygara koparan abilerimizin çocuklar ile ilgili hassasiyetini bu günde tarihte de gördük. Cizre de 6 yaşında evinde oturan çocuğun kafasında patlayan biber gazı kapsulünde gördük... Çocuk falan demeyiz o bayrağı indirene gösterecez gününü derken ki pis suratında gördük... Gördük kere gördük. Ceylan'da.Uğur Kaymaz'da,Roboski'de en yenisi  de Berkin'de gördük.

Lice'de çatışmalar devam ediyor insanlar ölüyor.
Ve kaç gündür bu olanlara uzak kalıp ses çıkarmayan hatta bir taraftan da orada ki polisi askeri alttan alta gazlayan fikir sahipleri mutlu mu acaba en çok bunu merak ediyorum?
2 kişi öldü bir bayrak indi.
Mutlumusunuz şimdi. Yüzyıllardır süregelen bir derdin çözümü için uğraş veren iyisi kötüsü günahı sevabı ile çabalayan insanların emeğine gayretine de mi yazık değil. Ölen bunca zamandır yaralanan bir sürü çocuğumuzun kanındanda mı utanmıyosunuz. Siz kanla beslenen bölücü faşistler... Siz ki doğudaki her olayda polise öldür kır parçala daha sert diye alkış tutan köpekler... Siz ki aman iki apo posteri görsek de analarını sikmek için şu piçlerin bahanemiz olsa diyen beş para etmez müsveddeler... Sizin erkekliğiniz vatanseverliğiniz yerin dibine batsın. İki gün önce "Kahraman asker o bez parçasını indirdi" diye bir halkın kutsalına dil uzatan sen ne oldu da bu gün kendi kutsalına el uzanınca deliriyorsun.Dansöz ideolojileriniz o kadar miğde bulandırıcı ki. Siktirin gidin. İnsan olmanın ehemmiyetini kavrayamamış çapsız herifler. İnsan ölmüş iki tane. Asker kurşunu ile hemde, hala 14-15 yaşında bir çocuğun indirdiği bayrak bu kadar gündem olabiliyor. Nedir bayrak ya allah aşkına. Şehit kanları ile sulanmış populizmini bırakın bir yana. Halkların kutsalından daha çok saygı görmesi gerken bir şey varsa halkların kendileridir. Bir insanın aşkı, konuştuğu dili, cinsel yönelimi, inanç yolu ... Bunların hangisinden daha mühim ve elzsem bişeydir bayrak. Bayrak dediğin simge sembol değil mi? İsrail bayrağı yakarken dünya size güzel ama... Yada Hz. Muhammed karikatürü sebebi ile yaktığınız Danimarka bayrakları... Siz kendinize gösterilmesi gereken saygının binde birini başkasına gösteremeyen neslin evlatları... Şimdi dağılın Allah için. Ağzınızda dilinizde düşünüzde barışa dair tek bir meselesi lafı olmayan insanlar... Dağılın lütfen. Artık miğde bulandırıyorsunuz.

Saygıdeğer CHP ve eşrafının bayrak profilli,indireni indiririz temalı sığ, barıştan uzak o sözüm ona delikanlı dilleri yok mu...
Bi sikim yapamazsınız kardeşim. Yapmamalısınız da.
Sırf bu sebeple işte bu ulusalcı ve kemalist ziniyet ile AKP faşizmi arasında bir fark olmadığını savunuyoruz.
Mesnetsiz çapsız zamana karşı duramayan değerlendirmeleri omurgasız siyasetleri ile aynı yerde durmaktalar.
CHP resmi twiter sayfasından çatma kurban olayım diye bayrak fotoğrafı paylaşmış.
Halk Lice'de direnirken terörist diyen zat-ı muhterem kendisine çapulcu dendiğinde deliriyor ama.
Sen Taksim'i, Gümüşsuyu'nu Beşiktaş'ı tüm yolları kapatınca iyi de adam Lice de, Yüksekova'da senin gidip on dakika duramaycağın yerde yol kesince kötü terörist değil mi?
Halbu ki Gezi'de o içselleştirmeden populizme kurban ettiğiniz sloganlar vardı ya.
Kurtuluşun beraberlikten acıları sevinçleri ortaklaştırmaktan geçtiğini söyleyen sloganlar...
faşizme karşı omuz omuza durma martavalları...
Aslında bunları o günün konjektürel gazı ile bağırmışsınız bu gün anlıyoruz.
Al işte Lice'de devlet kaç zamandır resmi organları ile bir katliama girişiyor.
Bu günün işi değil bu.
Ceylanlar ile Uğur Kaymazlar ile başlayan Roboskilerle devam eden bir süreç...
Hani şu Gezi'de Lice de karakol yapılmasını eleştirdiği için öldürülen Medeni vardı ya...
Hatırladın mı.
İşte o gün Medeni'nin ceneazesinde cesete kimlik sormadan sahip çıksaydık devlet bu gün bu kadar kolay Lice'de katliam yapamayacaktı.
Ama biz o kadar atıp tutan biz hala cesete dil din ırk sorar haldeyiz.
2 kişi öldü beyler bayanlar...
2 adet can Lice'de kurşunlar ile öldü. Biber gazı ile ölmek ile kurşunla ölmek arasında ne fark vardır biliyormusunuz?
Evet ikisi de ölümdür ikisinde de nefret aynıdır lakin birinde ki rahatlığı ve pervasızlığı diğerindeki ile kıyaslayamazsınız.
Ve devlet konu alevi ermeni kürt olduğunda nasıl olsa hesap soran kimse yok diye bu kadar rahat. Ve ey CHP senin bunda ki payın herkesten fazla.

Sonuç olarak olayın hazin bir çok tarafı var. Kimse burdan yapılan hareketi desteklediğimi doğru bulduğumu çıkarmasın. Süreç süreç süreç diye diye insanların tüyü bitti. Ama şu da bir realite ki önümüzde duruyor. Bu topraklara bu topraklardan çok daha büyük bir coğrafyayı ilgilendiren bir barış gelmeli ve gelecek de. Herkesin üzerine düşeni yapması sağduyulu ve anlayışlı olması gerekmektedir. Devlet insanları sopalamaktan ötekileştirmekten vazgeçmeli. Derdimiz bu tasamız bu. Bizi dinlemeli Devlet. Karakol istemiyorsa tüm halk yapma kardeşim. AVM istemiyorsa yapmaman gerektiği gibi. Güvenlik martavalları okumayın bana sakın. Ne amaçla yapıldığının cevabını size tarih verecektir geriye gitmenize de gerek yok. Ve siz iki yüzlülük yapıp da tarihte bunca acı yokmuş gibi, bu gün bu acıları anımsayıp direnen insanları öldüren devleti protesto edenlere terörist diyorsunuz.
Sen de taksimde gümüşsuyunda teröristtin o zaman. Bu kadar mı çabuk unutyorsun ya da bu kadar mı bencilsin. Şaşırıyorum. Bu eylem asla kabul edilir bir şey değildir.
Meşrulaştırma çabası değil sadece bu eylem sebebi ile bir anda bu kadar yaygara koparılmasına gerek yok.

Bir taraftan da kürt halkı var binlerce zulme rağmen siyasi ve üst düzey kadroları ile barış ta barış demekten yorulmuş bir taraftan da bunca zulmü eden biz varız ki hala burnmuzdan kıl aldırmıyoruz.

Olmaz agalar.
Tarih bizi kötü insanlar oalrk hatırlar.
Demedi demeyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder